My Blog

My WordPress Blog

माँ दुर्गा देवी मंत्र !! Maa Durga Devi Mantra

माँ दुर्गा देवी मंत्र [ Maa Durga Devi Mantra ] :

  • माँ दुर्गा माँ बीज मन्त्र : 
    • ॐ ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चे !! OM AING HRING KLEENG CHAMUNDAYE VICHCHEY 
  • माँ दुर्गा माँ बीज मन्त्र :
    • ॐ दुं दुर्गायै नमः !! Om Dum Durgayei Namaha
  • कल्याण करने के लिए मंत्र :
    • सर्वमंगल्यमांगल्ये शिवे सर्वार्थसाधिके। शरण्ये त्र्यंबके गौरी नारायणि नमोस्तुते।।
  • विविध उपद्रवों से बचने का मां दुर्गा मंत्र : Vividh upadravo se bachne ke liye Maa Durga mantra
    • रक्षांसि यत्रोग्रविषाश्च नागा यत्रारयो दस्युबलानि यत्र | दावानलो यत्र तथाब्धिमध्ये तत्र स्थिता त्वं परिपासि विश्वम् ||
    • Rakshaansi Yatrogravishaashcha Naaga Yatraarayo Dasyubalaani Yatra | Davaanalo Yatra Tathabdhimadhye Tatra Sthita Tvam Paripaasi Vishvam ||
  • विपत्ति-नाश के लिए माँ दुर्गा मंत्र :
    • शरणागतदीनार्तपरित्राणपरायणे।सर्वस्पापहरे देव‍ि नारायणि नमोस्तुते।।
  • स्वर्ग और मोक्ष की प्राप्ति हेतु माँ दुर्गा मंत्र : Swarg aur moksh ki prapti ke liye Maa Durga Mantra
    • सर्वभूता यदा देवी स्वर्गमुक्तिप्रदायिनी | त्वं स्तुता स्तुतये का वा भवन्तु परमोक्तयः ||
    • Sarvbhoota Yada Devi Swargmuktipradaayinee | Tvam Stutaa Stutaye Ka Va Bhavntu Parmoktayah ||
  • भय नाश के लिए माँ दुर्गा मंत्र :
    • सर्वस्वरूपे सर्वेश सर्वशक्तिसमन्विते। भयेभ्यस्त्राहि नो देवि, दुर्गे देवि नमोस्तुते।।  
  • महामारी नाश के लिए मां दुर्गा मंत्र : Mahamari nash ke liye Maa Durga mantra
    • जयन्ती मंगला काली भद्रकाली कपालिनी | दुर्गा क्षमा शिवा धात्री स्वाहा स्वधा नमोस्तु ते ||
    • Jayanti Mangla Kaali Bhadrakaali Kapalinee | Durga Kshama Shiva Dhatri Swaha Svadha Namostu Te ||
  • पाप नाश तथा भक्ति की प्राप्ति के लिए माँ दुर्गा मंत्र : Bhakti prapti ke liye Maa Durga Mantra
    • नमेभ्य: सर्वदा भक्त्या चण्डिके दुरितापहे। रूपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि।।
    • Natebhyah Sarvada Bhaktya Chandike Duritaapahe | Roopam Dehi Jayam Dehi Yasho Dehi Dvisho Jahi ||
  • प्रसन्नता प्राप्ति के लिए मां दुर्गा मंत्र : Prasannata prapti ke liye Maa Durga mantra
    • प्रणतानां प्रसीद त्वं देवि विश्वार्तिहारिणि | त्रैलोक्यवासिनामीड्ये लोकानां वरदा भव ||
    • Prantaanaam Praseed Tvam Devi Vishvaartihaarini | Trailokyavaasinaameedye Lokaanaam Varda Bhav ||

  • मोक्ष की प्राप्ति के लिए माँ दुर्गा मंत्र :
    • त्वं वैष्णवी शक्तिरन्तवीर्या । विश्वस्य बीजं परमासि माया। सम्मोहितं देवि समस्तमेतत् ! त्वं वै प्रसन्ना भूवि मुक्ति हेतु:।।
  • विश्वव्यापी विपत्तियों के नाश के लिए मां दुर्गा मंत्र : Vishwavyapi vipattiyo Ke Liye Maa Durga Mantra
    • देवि प्रपन्नार्तिहरे प्रसीद प्रसीद मातर्जगतोखिलस्य | प्रसीद विश्वेश्वरि पाहि विश्वं त्वमीश्वरी देवि चराचरस्य ||
    • Devi Prapannaartihare Praseed Praseed Maatarjgatokhilasya | Praseed Vishveshvari Paahi Vishvam Tvameeshwaree Devi Characharasya ||
  • धन, पुत्रादि प्राप्ति के लिए माँ दुर्गा मंत्र :
    • सर्वबाधाविनिर्मुक्तो-धनधान्यसुतान्वित: ! मनुष्यों मत्प्रसादेन भविष्यति न संशय:।।
  • आरोग्य और सौभाग्य की प्राप्ति के लिए मां दुर्गा दुर्गा मंत्र : arogya aur saubhagya ki prapti ke liye Maa Durga mantra
    • देहि सौभाग्यमारोग्यं देहि मे परमं सुखम् | रूपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि ||
    • Dehi Saubhagyamaarogyam Dehi Me Paramam Sukham | Roopam Dehi Jayam Dehi Yasho Dehi Dvisho Jahi ||
  • रक्षा पाने के लिए माँ दुर्गा मंत्र :
    • शूलेन पाहि नो देवि पाहि खंडे न चाम्बिके। घण्टास्वनेन न: पाहि चापज्यानि: स्वनेन च।।
  • सामूहिक कल्याण के लिए मां दुर्गा मंत्र : Saamuhik kalyan ke liye Maa Durga Mantra
    • देव्या यया ततमिदं जग्दात्मशक्त्या निश्शेषदेवगणशक्तिसमूहमूर्त्या | तामम्बिकामखिलदेव महर्षिपूज्यां भक्त्या नताः स्म विदधातु शुभानि सा नः ||
    • devya yayaa tatamidam jagdaatmashaktyaa nishsheshadevganshaktisamoohmoortyaa | Taamambikaamakhildev maharshipoojyaam bhaktyaa nataah sma vidadhaatu shubhani saa nah ||
  • बाधा व शांति के लिए माँ दुर्गा मन्त्र :
    • सर्वबाधाप्रमशन: त्रैलोक्याखिलेश्वरि। एवमेव त्वया कार्यमस्यद्धैरिविनाशनम्।।
  • अशुभ तथा भय का विनाश करने के लिए मां दुर्गा दुर्गा मंत्र : ashubh tatha bhay ka vinash karne ke liye Maa Durga mantra
    • यस्याः प्रभावमतुलं भगवाननन्तो ब्रह्मा हरश्च न हि वक्तमलं बलं च | सा चण्डिकाखिलजगत्परिपालनाय नाशाय चाशुभभयस्य मतिं करोतु ||
    • Yasyah Prabhavmatulam Bhagavaanananto Brahma Harashch Na Hi Vaqtumalam Balam Ch | Saa Chandikaakhiljagatparipaalanaay Naashaay Chashubhabhayasya Matim Karotu ||

  • सुलक्षणा पत्नी की प्राप्ति के लिए मंत्र :
    • पत्नी मनोरमां देहि मनोवृत्तानुसारिणीम्। तारिणी दुर्गसंसारसागरस्य कुलोद्भवाम।।
  • पापों को मिटाने के लिये माँ दुर्गा मन्त्र : paapo ko mitane ke liye maa Durga mantra
    • हिनस्ति दैत्यतेजांसि स्वनेनापूर्य या जगत् | सा घण्टा पातु नो देवि पापेभ्योनः सुतानिव ||
    • Hinasti Daityatejaansi Svanenaapurya Yaa Jagat | Saa Ghanta Paatu No Devi Paapebhyonah Sutaaniv ||

नोट : यदि आपके जीवन में कोई परेशानी चल रही है तो उससे निजात पाने के लिए दिए गये नम्बर पर कॉल करें ! +91- 7821878500 ( Not For Free Services )

अपने मोबाइल में ” Astro Pandit “ के नाम से एप्प Play Store से अभी डाउनलोड करके उपाय अपने मोबाइल में ही पढ़े !

Join पंडित ललित ब्राह्मण Facebook प्रोफाइल : Click Here

आगे यह भी पढ़े : 

नवरात्र कलश स्थापना मुहूर्त और पूजा विधि : Click Here

नवरात्र के कुछ खास उपाय : Click Here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

My Blog © 2018 Frontier Theme